Home » Vennootschapsbelasting

Vennootschapsbelasting

Bent u nieuwsgierig naar het verschil in belastingdruk tussen een B.V. en een eenmanszaak? Op berekenhet.nl kunt u dit nakijken.

Maar niet alleen de belastingdruk kan een reden zijn om van rechtsvorm te wisselen. Voor een overname in de toekomst of het verkrijgen van investeerders heeft onder andere de rechtsvorm B.V. met een holding de voorkeur.

  • Bij 100% eigendom door een holding kan een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting worden aangegaan. Maar dit is niet altijd voordelig. Wij adviseren hierin.
  • De vennootschapsbelasting kent twee schijven:
    • € 0 – € 245.000: 15%
    • > € 245.000:         25%
  • Het overschrijden van de eerste schijf kan worden voorkomen door de onderneming te splitsen op grond van economische redenen.

De vennootschapsbelasting is een belasting over het behaalde resultaat van de B.V. (of N.V.). Blijft hierna nog geld over in de B.V., dan kan dit aan de aandeelhouders worden uitgekeerd als dividend. Het tarief van de dividendbelasting is 26,9%.

De aandeelhouder als natuurlijk persoon, die ook werkzaam is in dezelfde B.V. als waarvan hij aandeelhouder is, is gehouden gebruikelijk loon uit de B.V. te genieten.

Wij stemmen de diverse belastingen, waar een B.V., de aandeelhouder en de bestuurder mee te maken krijgt, zodanig op elkaar af, dat de minste belastingdruk wordt behaald.

Andere diensten

Fiscaal advies

Lees meer >

Inkomstenbelasting

Lees meer >

Omzetbelasting

Lees meer >

Second opinion

Lees meer >

TELEFOONNUMMER

+31 (0)30 340 0013

E-MAILADRES

info@practicalpersonal.nl

ADRES

Meidoornkade 22 unit 0.11
3992 AE Houten

Neem contact met ons op